AnalyzerHQ Fórum

Szerző Téma: Dreamweaver ékezetek  (Megtekintve 1953 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2010. február 20. - 21:20:28
  • Újonc
  • *

Módosítanom kellene egy lapon a friss híreket, de ha Dreamweaverben szerkesztem az index.html filét, akkor mentés után a hosszú ű és ő helyén u és o lesz. Csak akkor jön elő a gond, ha ezt a HTML lapot szerkesztem. Nem igazán értem mi válja ki. Ötlet?

2010. február 28. - 18:41:15
Válasz #1
  • Kölyök tag
  • **

A meta tag -ek használatát javaslom! Lehetséges, hogy nincs, vagy nem jó a karakterkészlet! Itt van néhány kódolás:

A head mezőbe:

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=iso-8859-2">

vagy:

<meta http-equiv="content-type" content="text/html; charset=utf-8">

2010. március 1. - 09:16:32
Válasz #2
  • Újonc
  • *

A content-type rendben volt, de a mentett html fájlt mindenképpen elrontotta a Dreamweaver. Végül notepaddal szerkesztettem át gyorsban, és azzal minden ok lett. Lassan cserélnem kellene ezt a progit, mert notepad nem az igazi HTML-hez, de ez meg bugzik.   >:(

2010. március 1. - 17:01:35
Válasz #3
  • Kölyök tag
  • **

Én csak egy egyszerű Putra Writer -t hasznákok.  :D Azért, mert gyorsan lehet váltani kód és böngésző nézet között, közben el is menti, meg könnyű a fülek között váltani. Amúgy kb. mindent kézzel írok.  :)

2010. március 1. - 18:08:38
Válasz #4
  • MadAdmin
  • Teljes tag
    • MadAdmin.com

Háát... Csak csatlakozni tudok az előttem szólóhoz, mert előbb-utóbb talán mindenki a "kézzel" kódoláshoz jut el. Ez nem önkínzás, vagy "magasabb rendhez" tartozás miatt van így. :)

Egyszerűen képtelenség olyan HTML (neadisten PHP) szerkesztő programot találni, amelyik használható, és értelmes kódot generál. A legtöbbel sokkal több kinlódás van a sok segítő funkció ellenére is, mint amennyi terhet levesznek a vállról. :(

Nekem a VIM vált be leginkább, ezt támogatja 4-5 böngésző a teszteléshez, merthogy böngésző téren sem jó a helyzet. Elég szabadon értelmezik a készítőik a szabványokat. Bááár... IE8 és FF eléggé közel kerültek már egymáshoz az utóbbi időben. :)

2010. március 2. - 18:51:40
Válasz #5
  • Kölyök tag
  • **

Én egyszerűen bánom, hogy a FF nem támogatja a CSS scrollbar -t! Pedig szépen hozzá lehetne igazítani a honlap színeihez, design -jához...  :(