AnalyzerHQ Fórum

Szerző Téma: Érdemes linkgyüjteménybe regisztrálni?  (Megtekintve 1128 alkalommal)

0 Felhasználó és 2 vendég van a témában

2011. június 21. - 14:35:32
  • Újonc
  • *

Azt hallottam, hogy a dmoz.org kivételével nem hogy nem előnyös, ha regisztrálom az oldalaimat, hanem egyenesen káros is lehet pár ilyen linkgyüjtemény. Ez nekem hülyeségnek tűnik, hiszen egy értékes oldalra is mutathat link egy értéktelenről. Az értékes oldalnak meg erre nem is biztos, hogy van befolyása. Van erről valami konkrét infótok?

2011. június 22. - 09:54:04
Válasz #1
  • Kölyök tag
  • **

Linkgyűjteménybe regisztrálni a lapodat ha nem is káros, de kb. semmi értelme nincs. Annyi kimenő linkjük van, hogy az oldaladra eső kimenő link valószínűleg teljesen értéktelen.

Vannak persze olyan linkgyűjtemények, amelyeknek van/volt/lenne értelmük. A Yahoo directory a Yahoo keresőjében visz valamivel előrébb, a dmoz.org meg a Google keresőben. Első fizetős és drága, másodikba meg nagyon esélytelen bekerülni a szerkesztői miatt.

A fentiek persze nem vonatkoznak azokra a linkgyűjteményekre, amik tényleges, organikus látogatásokat eredményeznek, mert a felhasználók adott témához tartozó lapokat keresnek ott. Ilyen pl. a magyar oldalak között böngészőknek a lap.hu. Ezekbe érdemes regisztrálni, akkor is, ha a keresőben elfoglalt helyezéseden nem javítanak.

Megnyugtattalak? :)

2011. június 22. - 14:46:59
Válasz #2
  • Újonc
  • *
    • Kiadó lakás

A tapasztalatom az, hogy sok olyan linkkatalógus van, amely hasznos egy oldal helyezésével kapcsolatosan. például: lap.hu oldalak. Annak ellenére, hogy sok link van egy oldalon, mégis a lap.hu oldalak keresőben lévő helyezéséből is látszik, hogy úgy tűnik a google kivételez ezekkel. Így én például tapasztaltam, hogy helyezésbeli javulás is volt, mikor egy oldalam kikerült az adott lap.hu oldalra.
Emellett van még pár másik is, ahol szerintem hasznos kinnt lenni. Vannak persze olyan linkkatalógusok is, ahol többet árt, ha kiteszik a linkedet, de ezek az oldalak általában google büntetésben vannak, így viszonylag könnyű kiszűrnöd, hogy ne ajánld oda a honlapod.

2011. június 22. - 17:41:46
Válasz #3
  • Újonc
  • *

Honnét lehet tudni ha valamelyik oldal bűntetésbe van?

2011. június 23. - 10:55:04
Válasz #4
  • Kölyök tag
  • **

Hát, ha rákeresel valamire a googlen, ami a linkgyűjteménnyel kapcsolatos, mondjuk konkrétan a nevére, és nincs találat, akkor kezdj gyanakodni. :)