AnalyzerHQ Fórum

Szerző Téma: HTML5  (Megtekintve 1768 alkalommal)

0 Felhasználó és 1 vendég van a témában

2010. február 14. - 16:40:25
  • MadAdmin
  • Teljes tag
    • MadAdmin.com

Mi a véleményetek a HTML 5 szabványról? Van ennek gyakorlati szempontból jelentősége a webes fejlesztések szempontjából ma, amikor az XHTML sem terjedt el teljesen? Hiszen a böngészők oldaláról történő támogatottság sem 100%-os.

2010. március 5. - 15:01:02
Válasz #1
  • Kölyök tag
  • **

A html5 a jövő. Hosszútávú fejlesztésnél figyelembe kell venni, de egyelőre még nem kell nagyon foglalkozni vele. :)

2010. március 6. - 10:25:41
Válasz #2
  • Kölyök tag
  • **

Csak valaki azt mondja meg nekem, hogy hogyna támogathat egy HTML nyelv különböző HD videókat? Nem fér a fejembe.

2010. március 6. - 14:49:40
Válasz #3
  • MadAdmin
  • Teljes tag
    • MadAdmin.com

A HTML5 nem a videókat támagatja, hanem csak a videó objektum beillesztését. Innentől egy képhez hasonlóan beilleszthető egy video is HTML-be.

<video src="myhomevideo.mp4" autoplay controls></video>

Szóval van egy video objektum, amihez annyi támogatást ad, hogy scriptezhető és a design is cssből megy. Kiváncsi vagyok mi lesz ebből, mert elsőre nekem nem tűnik annyira nagy durranásnak, mint amekkora feneket kerítenek neki.

Onnantól még gázosabb a dolog, hogy gyakorlatilag a böngészőnek kell támogatnia az adott video formátumot, a Mozillások meg egyelőre lázadnak a H.264 ellen is.

2010. március 7. - 15:15:14
Válasz #4
  • Kölyök tag
  • **

A google -al is megy a harc. Mostmár értem. Köszi a válaszod! De ehhez kell plug-in, vagy flash, vagy hasonló lejátszó cucc. Ja.

2011. június 14. - 07:41:34
Válasz #5
  • Kölyök tag
  • **

Sziasztok! Egy nulláról készülő új lap esetén van már értelme HTML5-ben nekikezdeni? Kicsit ködös ez nekem.

2011. június 15. - 08:38:05
Válasz #6
  • Kölyök tag
  • **

Kalkulálni kell a HTML5 szabvánnyal, de szerintem egyelőre még új fejlesztés esetén sem érdemes erre alapozni. Nagyon sok felhasználó és eszköz böngészője nem alkalmas a megjelenítésére. Nézd meg valamelyik oldalad statisztikáját a böngészők megoszlásáról, és neked is egyértelmű lesz.

2011. október 24. - 07:42:55
Válasz #7
  • Kölyök tag
  • **

Lehet érdemes lenne már HTML5-ben készítenem az új oldalakat? Ti már ebben alkottok?